Helsingissä asuvien Kari Kehän ja hänen vaimonsa omakotitalon tontin salaojitus tuli ajankohtaiseksi keväällä 2016, kun talon kellariin alkoi lumien sulamisen yhteydessä tihkua vettä.

Kari oli aiemmin kaatanut tontilta useamman ison puun. Puiden kaatamisen ja niiden imutehon häviämisen myötä jäi tontille seisomaan aiempaa enemmän vettä siten, että sitä pääsi valumaan myös kellariin. Salaojitus toteutettiin toukokuussa Molarumin toimesta.

Pariskunta osti Helsingin Halkosuolla sijaitsevan omakotitalonsa vuonna 2000. Puiden ansiosta kosteus oli aiemmin pysynyt poissa tontilta sen verran hyvin, ettei vuonna 1945 rakennetun rintamamiestalon tonttia ollut tarvinnut salaojittaa. Tontin maaperä oli alunperin ollut suota, ja pariskunnan naapuri, kolmisen vuotta sitten edesmennyt rintamamies oli aikoinaan kerännyt lakkoja aivan tontin vierestä. Siitä myös paikan nimi, Halkosuo, juontaa juurensa.

– Kun vettä keväällä tuli kellariin, niin päätimme, ettei saman pidä toistua. Etsimme googlettamalla salaojituksia tekeviä firmoja ja Molarumin tarjous oli niin hyvä, ettemme voineet kieltäytyä. He esittivät faktat selkeästi, Kari Kehä muistelee.

Vaivaton avaimet käteen -paketti

Salaojitus ostettiin avaimet käteen -pakettina, joka tarkoitti sitä, että Molarum hoiti kaikki salaojitukseen liittyvät asiat aina tarvittavista luvista lähtien. Työ lähti etenemään heti, kun sopimus toteutuksesta oli tehty. Kestoltaan salaojitus oli yhteensä sopimuksen mukaiset kymmenen päivää. Kari ja hänen vaimonsa olivat jo aiemmin keväällä varanneet ulkomaanmatkan toukokuulle. Salaojitus saatiin sovittua samalle ajalle, jonka pariskunta oli matkoilla.

– Molarum pystyi aloittamaan työn hyvin nopealla aikataululla. Se oli yksi vaikuttavista tekijöistä, joiden perusteella heidät valitsimme. Työt aloitettiin tiistaina, ja me lähdimme reissuun keskiviikkona. Annoimme heille siis työrauhan, Kari kertoo.

“Kaikki tehtiin niin kuin oli luvattu ja sovittu!”

“Naapurimme kertoivat, että miehet tulivat töihin aikaisin ja tekivät töitä ahkerasti sekä pitkää päivää.”

Yksi naapureista kävi jututtamassa Karia hänen kokemuksistaan salaojituksen lopputuloksesta sekä Molarumin toiminnasta. Kari kertoi kaiken, mitä tiesi sekä sen, miten oli työn toteutuksen kokenut.

– Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Luulen, että myös tämä naapurini pyysi tarjouksen Molarumilta. Voin suositella Molarumia kyllä muillekin, jos joku tulee asiasta kysymään, Kari kiteyttää.

– Kaikki tehtiin niin kuin oli luvattu ja sovittu!