Helsinkiläisen Pertti Ulvin omakotitalon ympärille toteutettiin perinteinen salaojaremontti ja sadevesijärjestelmän uusiminen keväällä 2016. Vanhan salaojituksen toimintakunto oli ajan myötä heikentynyt ja kaipasi uusimista. Uusimistyön toteuttajaksi valikoitui Molarum.

– Havaitsimme tilanteen ja uusimistyön tarpeen keväällä, kun vesi seisoi ja sitä pääsi sen myötä tihkumaan talouskellariimme. Talomme on noin 60 vuotta vanha ja salaojituksillakin alkoi olla jo ikää, Pertti muistelee.

“Ratkaisevin asia tarjouksessa oli se, että Molarum itse paikantaisi pihamme sähkö- ja vesijohtojen kulut ilman, että minun olisi oltava näyttämässä. Kun kyseessä on näin vanha talo, niin en minä tai kukaan mukaan voinut tarkasti tietää, missä kaikkialla putkia ja johtoja on.”

Kattavin tarjous suhteessa hintaan

Molarum oli jäänyt Pertin mieleen hänen näkemästään mainoksesta, joka kertoi Molarumin tekevän salaojaremontteja myös hänen asuinalueellaan. Kilpailuttaessaan toteuttajaa salaojaremonttille muisti Pertti näkemänsä mainoksen myötä pyytää tarjouksen myös Molarumilta.

– Molarumin tarjous ei ollut kaikista edullisin, muttei kalleinkaan. Se oli kuitenkin selkeästi kattavin suhteessa hintaan. Ratkaisevin asia tarjouksessa oli se, että Molarum itse paikantaisi pihamme sähkö- ja vesijohtojen kulut ilman, että minun olisi oltava näyttämässä. Kun kyseessä on näin vanha talo, niin en minä tai kukaan mukaan voinut tarkasti tietää, missä kaikkialla putkia ja johtoja on, Pertti summaa.

Mallikas toteutus

– Työn toteutus sujui hyvin ja kaikkineen mallikkaasti. Aikataulussa pysyttiin – jos Molarumilta sanottiin, että töihin tullaan aamulla klo 8, niin sitten kanssa tultiin. Näki, että miehet ovat ennenkin käyttäneet kaivinkonetta. Pystyin olemaan luottavaisin mielin koko työn toteutuksen ajan, Pertti kiittelee.

Maa- ja kaivuutöiden myötä täytyi Molarumin irrottaa ja siirrellä pihalta jonkin verran puutarhakasveja työn toteutuksen tieltä. Molarum istutti irroittamansa kasvit myös takaisin paikalleen työn päätyttyä.

– Kaikki mitä irrotettiin, laitettiin takaisin paikalleen vähintään yhtä hyvin kuin ne aiemmin olivat, Pertti kertoo.

“Minulla ei ole mitään valittamista!”

Pertti on tyytyväinen Molarumin toimintaan sekä työn lopputulokseen. Pumppaamo pumppaa vedet pihamaalta nyt sinne minne ne kuuluvatkin, eli suoraan kaupungin omaan vesijärjestelmään.

– Minulla ei ole mitään valittamista Molarumin toimintaan liittyen! Jos ei halua stressata itseään ja haluaa, että työ hoidetaan asiallisesti aikataulussaan, niin suosittelen soittamaan Molarumille!