Kustannustehokkain tapa uusia sadevesijärjestelmä on uusia se salaojaremontin yhteydessä. Tämä siksi, koska valtaosa hinnasta koostuu kaivuutyöstä – niinpä samalla vaivalla on viisasta uusia sekä salaojaputket että sadevesiputket.

Voidaan jopa sanoa, että salaojaremontin yhteydessä sadevesiputkien uusiminen maksaa vain materiaalin hinnan. Toki voi myös olla, että salaojat ovat hyvässä kunnossa eikä niitä tarvitse uusia. Siinä tapauksessa uusimme pelkästään sadevesijärjestelmän. Asentamamme sadevesijärjestelmä sopii yhteen kaikkien sadevesikourujen ja syöksytorvien kanssa.

Tässä artikkelissa erittelemme tarkemmin, mistä sadevesijärjestelmän hinta koostuu ja mitä remontti sisältää.

Mitä sadevesijärjestelmän uusiminen sisältää?

Uusimme sadevesijärjestelmän avaimet käteen -palveluna, mikä tarkoittaa, että sadevesijärjestelmän hinta sisältää kaikki työvaiheet.

Aluksi teemme suunnitelman, jossa muun muassa paikannetaan tontilla kulkevat putket ja kaapelit. Sadevedet voidaan myös liittää kunnalliseen hulevesiverkostoon.

Valtaosa urakasta koostuu kaivuutyöstä. Talon seinustan edusta on kaivettava auki ympäri koko talon. Kaivuu-, asennus- ja maantäyttötöihin riittää yleensä kaksi työmiestä.

Tämän lisäksi työnjohtaja käy työmaalla varmistamassa, että työ etenee suunnitellusti ja että työnjälki on laadukasta. Kaikki työvaiheet dokumentoidaan kuvina.

Materiaaleihin kuuluvat sadevesiputket, rännisuppilot ja mahdolliset sadevesikaivot.

Kun asennus on valmis, kaivanto täytetään, maanpinta profiloidaan ja siistitään toiveittesi mukaan. Viemme myös ylimääräisen maa-aineksen pois ja työstä syntyvät jätteet kierrätykseen.

Esteiden purku ja takaisinasennus on joko meidän tai asiakkaan tehtävä – riippuu, miten olemme sopineet. Esteitä ovat muun muassa terassi, pihakiveys, aidat ja pensaat, jotka ovat työnteon tiellä.

Mitä sadevesijärjestelmä maksaa?

Sadevesijärjestelmän hinnasta valtaosa muodostuu kaivuutyöstä. Materiaalien osuus työn hinnasta on 35–40 prosenttia. Tämä on hyvä uutinen siitä syystä, että työn hinnasta saat verottajalta 50 % kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennyksen maksimihyvitys on 2 400 €/henkilö (puolison kanssa siis jopa 4 800 €).

Keskihintaisessa 6 000 euron sadevesiremontissa työn hinta on noin 3 600 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että saat työn hinnasta täyden, 50 prosentin, hyvityksen. Voit siis ajatella, että valtio tukee talosi kunnossapitoa 1 800 eurolla (puolet työn hinnasta).

Tässä vielä esimerkkilaskelma, kun uusitaan pelkästään sadevesijärjestelmä.

Keskihintainen 6 000 euron (sis. alv) sadevesijärjestelmän remontti:

  • Putkiosat ja muut tarvikkeet: 1000 €
  • Maa-ainekset: 700 €
  • Maa-ainesten ajo: 750 €
  • Rakennusmies 30 t: 1 350 €
  • Konetyötunnit 30 t: 2 200 €

Muistutuksena vielä: kun sadevesijärjestelmä uusitaan salaojaremontin yhteydessä, työn hinta putoaa lähes nollaan sadevesijärjestelmän osalta.

Näin vaikutat sadevesijärjestelmän hintaan

Koska suurin osa hinnasta muodostuu ihmisen tekemästä työstä, voit vaikuttaa hintaan tekemällä osan työstä itse tai lahjomalla naapurisi. Helpoin ja tehokkain tapa alentaa kustannuksia on purkaa työskentelyalueella eli talon seinustan läheisyydessä olevat esteet pois.

Me puolestaan huolehdimme ja otamme vastuun kaikista ammattitaitoa vaativista ja järjestelmän toimivuuteen vaikuttavista töistä. Kun olet kiinnostunut sadevesijärjestelmän ja salaojien uusimisesta, pyydä meiltä maksuton salaojakartoituskäynti.

Tilaa maksuton salaojakartoitus