Tiesitkö, että vanhat salaojat vanhenevat jo 30-40 vuodessa? Mikäli talosi on rakennettu ennen 90-lukua, on hyvinkin todennäköistä, että salaojat alkavat olla elinkaarensa päässä. Tilastokeskuksen mukaan jopa 600 000 taloa on vailla toimivaa salaojitusta.

Vanhan talon salaojitus on tärkeä toimenpide, joka suojaa talon perustuksia ja rakenteita kosteus-, home- ja routavaurioilta. Salaojat pitävät talon perustukset kuivana johtamalla sadevedet pois seinustoilta ja perustusten läheltä.

Vanhan talon salaojituksen yleisimmät ongelmat:

 • Väärin ohjatut sadevedet valuvat perustuksiin
 • Värimuutoksia ja kalkkia sokkelissa
 • Patolevy puuttuu, jolloin maaperän kosteus siirtyy perustuksiin
 • Seinän vierustan maa-aines on vääränlaista
 • Täysin kostunut sokkeli, jossa värimuutoksia
 • Tukkeutunut salaojakaivo estää vesien poistumisen pihalta
 • Tukkeutunut salaojaputki estää vesien poistumisen

Mietitkö, voiko vanhan talon salaojajärjestelmän toimivuuden tarkastaa itse? Lue blogistamme 3 kohtaa, jotka sinun tulisi tietää salaojien huollosta ja tarkastuksesta.

Mitä salaojitus maksaa?

Salaojan asennuksen hinta vanhaan taloon on aina tapauskohtainen. Tarkemman hinta-arvion talon salaojituksesta voi antaa vasta kartoituskäynnin ja salaojakuvauksen jälkeen. Omakotitalon salaojituksen hinta -blogijutussamme avaamme tarkemmin hintaan vaikuttavia seikkoja sekä annamme esimerkkejä erilaisten kohteiden hintaluokista.

Voiko salaojituksen tehdä itse?

Salaojituksen tekeminen vanhaan taloon on erittäin tarkkaa työtä. Virheellisten tai puutteellisten remonttien tekeminen omin päin voi loppupeleissä tulla hyvinkin kalliiksi. Vakuutus ei myöskään korvaa puutteellisesta salaojituksesta koituvia vahinkoja.

Ammattilaisen tekemä salaojien asennus vanhaan taloon takaa laadukkaan toteutuksen vuosien kokemuksella. Työn jälkeä dokumentoidaan ja työmaalla tehdään tarkkaa laadunvalvontaa. Nämä toimenpiteet takaavat onnistuneen salaojituksen vuosikymmeniksi eteenpäin, sillä uudet salaojat voivat kestää oikein huollettuna talon loppuiän.

Tarvitaanko salaojaremonttiin lupaa?

Salaojaremonttiin ei yleensä tarvita minkäänlaisia lupia. Mikäli kunnalliseen sadevesijärjestelmään ei ole valmiiksi liittymää, vesilaitokset yleensä edellyttävät remontista virallista suunnitelmaa. Jos remontti taas ulottuu tontin ulkopuolelle, tarvitaan kunnasta riippuen myös lausunto tai ilmoitus rakennusvalvontaan. Autamme kaikissa lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä ja luvanhakuprosesseissa.

Huomioi nämä kohdat valitessasi remontin toteuttajaa

Salaojaremontteja tekevien yritysten kirjo on suuri ja valinta voi olla vaikea. Toimijoita vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin.

 • Remontin hinnan määräytyminen

Salaojaremonttia varten tarvitaan työvoiman lisäksi myös paljon erilaisia tarvikkeita, kuten sadevesiputket, pintavesikaivot, perusvesikaivot, salaojaputket, tarkastuskaivot, pumppaamo sekä tarvittaessa maa-ainekset. Remontista aiheutuu väistämättä jätettä sekä pihan yleisilme voi kokea pienen kolauksen.

Kiinteä hinta on aina parempi vaihtoehto, kun pyydät tarjouksia eri toimijoilta. Silloin tiedät remonttisi tarkan hinnan eikä yllättäviä kuluja synny. Molarum antaa aina tarjouksen kiinteästä hinnasta, joka sisältää tarkkaan mietityn kokonaisuuden avaimet käteen -palveluna. Loppusiivous ja jätteiden huolellinen lajittelu kuuluu palveluun.

 • Yrityksen kokemus salaojaremonteista

Erikoistuuko yritys salaojaremonttien tekemiseen vai tekeekö maanrakennustöitä laidasta laitaan? Toimijan erikoistuminen sekä useamman vuoden kokemus salaojaremonttien tekemisestä takaa sen, että osaamisen ja laadukkaan tekemisen taso on korkealla.

 • Salaojaremontin kesto

Alan toimijoiden kesken voi olla suurta vaihtelua remontin kestossa. Pyydä aina tarkka arvio remontin aikataulusta, sillä se voi pahimmassa tapauksessa venyä yli viikosta jopa kuukauden kestäväksi.

Molarumin pitkä kokemus alalta, tarkkaan suunniteltu työskentelytapa sekä salaojaremontteihin keskittyminen mahdollistaa sen, että salaojitus vanhaan omakotitaloon voidaan toteuttaa jopa viidessä päivässä.

 • Salaojaremontin dokumentointi

Seuranta on tärkeää remontin aikana, sillä haluat varmasti olla perillä remontin edistymisestä ja toimenpiteistä. Suosittelemme varmistamaan remontin tekijältä jo tarjouspyyntövaiheessa, miten seuranta toteutetaan remontin aikana. Lisäksi remontin jälkeen on hyvä saada dokumentti tehdystä työstä.

Molarumin tekemän remontin aikana voit huoletta seurata työn edistymistä nettipalvelun kautta. Työmaalla laatua valvotaan tarkasti ja työn vaiheet dokumentoidaan reaaliaikaisesti. Lisäksi remontin jälkeen toimitamme kuvallisen työmaapöytäkirjan.

 • Salaojaremontin takuu

Useimmat toimijat tarjoavat lain vaatiman 2 vuoden takuun. Molarumin salaojaremontilla on aina 3 vuoden takuu.

 • Asiakaskokemukset

Lukemattomat tyytyväiset asiakkaat ovat usein hyvä merkki laadukkaasta tekijästä.

Molarumilla on lukuisia tyytyväisiä asiakkaita! Tutustu asiakaskokemuksiin ja selvitä, miksi he valitsivat juuri Molarumin salaojaremontin toteuttajaksi.

 • Rahoitusvaihtoehdot

Salaojaremontin kustannus voi olla useita tuhansia ellei jopa kymmeniä tuhansia euroja. Harvalla meistä löytyy tällaisia summia säästöstä, varsinkin jos remontin tarve on tullut yllätyksenä.

Molarum tarjoaa helpon tavan maksaa remonttilainaa pois juuri sinulle sopivaan tahtiin. Salaojatilin luotto yltää jopa 30 000 euroon saakka. Lue lisää salaojatilin hyödyistä ja sen perustamisesta.

Tilaa maksuton salaojakartoitus tästä