Salaojaremonttien tekeminen kerros- ja rivitaloasuntoihin vaatii paitsi osaamista ja kokemusta, mutta myös ripeyttä, ettei taloyhtiön asukkaiden eläminen häiriinny liikaa. Molarum Salaojat Oy on Suomen kokenein salaojituksiin erikoistunut yritys, joka toimii pääosin Uudellamaalla. Olemme toteuttaneet jo noin 2000 salaojaremonttia. Tällä hetkellä noin 70-80% saneerauksista tehdään rivi- ja kerrostaloyhtiöihin. Jos rivi- tai kerrostalon salaojaremontti on ajankohtainen taloyhtiössänne, lue tämä artikkeli ensin.

Salaojituksen kunnon kartoittaminen on suositeltavaa, sillä isossa osassa ennen 2000-lukua asennetuissa salaoja- ja sadevesijärjestelmissä on puutteita. Salaojien tarkastusta ja huuhtelua suositellaan muun muassa Sisäilmayhdistyksen taholta. Olisi tärkeää, että taloyhtiöt ottaisivat nämä asiat huomioon myös PTS-suunnitelmissa (pitkän tähtäimen suunnitelmat).

Molarum Salaojat tekee myös salaojajärjestelmien kuntotutkimuksia. Mikäli tutkimuksessa havaitaan ongelmakohtia niin pystymme tutkimuksen perusteella myös antamaan tarjouksen itse salaojaremontista.

Katso videolta asiantuntijoiden vinkit taloyhtiön salaojaremonttiin

Kun rivi- ja kerrostalon salaojaremontti tulee tarpeeseen

Rivi- ja kerrostalojen yleisiä kosteusvaurioiden aiheuttajia ovat rikkoontuneet salaojaputket. Vanhoissa putkissa havaitaan usein kasaan painumista, tukkeumia ja sortumia. Myös puiden juuret aiheuttavat ongelmia. Salaojaputkien ympäriltä voi myös puuttua sepeli.

Salaojaputkien puutteiden ohella ongelmia aiheuttavat puuttuvat salaojien tarkistuskaivot, patolevyt tai kapillaarikatkot. Yleinen ongelma vanhoissa salaojajärjestelmissä on myös se, että salaojaputkisto on asennettu alunperinkin liian ylös. Tällöin salaojaputkesta ei ole hyötyä perustuksen kuivana pitämisessä.

Ongelmat voidaan huomata sokkelin värimuutoksista, kalkkeutumisesta ja halkeilusta. Kellarin tunkkainen ilma, perunakellaria muistuttava haju sekä jatkuvasti kostea maa voivat olla merkkejä salaojituksen ongelmista tai puuttumisesta.

Rivi- ja kerrostalon salaojaremontin vaiheet

Molarum Salaojien suorittaman taloyhtiön salaojajärjestelmän kuntotutkimus on ensimmäinen vaihe. Kuntotutkimuksen jälkeen Molarum tekee taloyhtiön salaojaremontista tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen järjestämme aloituskatselmuksen taloyhtiön edustajien kanssa. Katselmuksessa käydään läpi muun muassa remontin aikainen viestintä, käytettävät kulkuväylät ja tarvittavat varastointipaikat sekä poistettavat esteet.

Itse urakan kesto on hyvin tapauskohtainen viikosta jopa kuukausiin riippuen taloyhtiön koosta. Tyypillisesti taloyhtiön salaojaremontin hintaan kuuluvat terassien, kiveyksien ja muiden esteiden purkutyöt, kaivuutyöt, salaoja- ja sadevesijärjestelmän asennus, maantäyttö ja maanpinnan profilointi, mahdollisen terassin kokoaminen, asfaltointi ja viimeistelyt. Hintaan sisältyvät myös jätehuolto ja loppusiivous. Lopuksi luovutamme kuvallisen dokumentaation salaojasaneerauksesta.

Taloyhtiön salaojaremontin takuu ja vastuu

Molarum Salaojat Oy lupaa taloyhtiöille suunnitellussa palvelussaan saneeraukselle pidennetyn 36 kuukauden takuun (24 kuukauden sijaan) sekä 10 vuoden virhevastuun. Urakat tehdään ripeästi alusta loppuun, jolloin minimoidaan asukkaiden kokemat häiriöt. Asukkaita tullaan kuulemaan ennen remontin alkua sekä remontin aikana, jotta hyvä henki säilyy koko urakan ajan kaikkien osapuolten kesken.

Kunnolla tehty ja suunniteltu rivi-ja kerrostalon salaojaremontti nostaa taloyhtiön ja asuntojen arvoa, sillä se ehkäisee ja poistaa kosteus- ja sisäilmaongelmia, kuivattaa piha-alueita ja ennaltaehkäisee kiinteistön rappeutumista. Molarumin remontin jälkeen taloyhtiön ei tarvitse huolehtia perustusten kunnosta. Parhaimmillaan jopa 50 vuotta kestävä salaojajärjestelmä on myös helppo huoltaa tulevaisuudessakin.

Kannattaa myös muistaa, että salaojaremontin hinta taloyhtiölle on pitkällä tähtäimellä varmasti halvempi, kuin sen tekemättä jättäminen.

Lue lisää taloyhtiön salaojaremontista tai pyydä tarjous

Tai katso maksuton salaojawebinaarimme