Kevät on mitä mainiointa aikaa tehdä pihatarkastus. Etenkin sadeveden ohjautumiseen oikeaan paikkaan on syytä kiinnittää huomiota. Tee tämä 5 kohdan pihatarkastus ja varmista, että sadevesi ohjautuu asianmukaisesti pois tontilta.

Seuraavan sadepäivän yhteydessä tarkista, miten sadevesi käyttäytyy talosi lähettyvillä. Etenkin sadevesijärjestelmät ja sadeveden ohjautumiseen tontilta oikeaan paikkaan on syytä kiinnittää huomiota. Varaa itsellesi hieman aikaa ja lähde pihalle tarkistamaan nämä kohdat.

Taloa ympäröivän maanpinnan kaltevuus

Sadevesi ei ei saa jäädä seisomaan talon vierustalle. Maanpinnan tulisi kallistua 3 metrin matkalla vähintään 15 cm talon seinästä ulospäin mitattuna. Kaadon tulee olla suora, ettei siihen synny vesilätäkköjä sateen jäljiltä.

Sokkeli on riittävästi näkyvillä

Maa tuppaa nousta ajan kuluessa ja peittää sokkelin. Ulkoseinän alareunan ja maanpinnan välissä tulisi näkyä sokkelia ainakin 30 cm matkalta.

Vesikourut on asennettu oikein

Pintakouruissa veden tulee päätyä ainakin 3 metrin päähän talosta. Jos talon ympärille on rakennettu sadevesiputkisto, vedet ohjataan syöksytorvia pitkin sadevesikaivoon.

Kippaa talvella lumet tarpeeksi kauas talosta, ainakin viiden metrin päähän. Talven aikana kertynyt lumi muodostaa valtavan vesilähteen kevätauringon paisteessa.

Taloa kohti valuva pintavesi

Jos talosi sijaitsee rinteessä, sadevesi saattaa valua uhkaavasti taloasi kohti.

Salaoja- ja sadevesiremonttien ammattilainen osaa arvioida asian silmämääräisesti. Jos epäilet riskin aiheelliseksi, pyydä asiantuntijaa tarkistamaan pihan muoto.

Kasvillisuus talon lähellä

Huomioi myös kasvillisuus talon lähellä. Puiden tulisi sijaita vähintään 5 metrin etäisyydellä talosta ja pensaiden vähintään 3 metrin etäisyydellä. Kukkaistutukset tulisi istuttaa ainakin metrin päähän talosta.

Kasvit koituvat ongelmaksi, jos juuret pääsevät kosketuksiin talon perustuksien tai salaojien kanssa. Pidä myös nurmikko ja rikkaruoho riittävän etäällä talosta, jotta juuret eivät pääse kosketuksiin talon perustusten tai salaojien kanssa.

Jos tarvitset lisäneuvoja tai haluat tilata ammattilaisen tarkistamaan salaojat ja sadevesijärjestelmän, ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Varmista pihan asianmukainen kuivuminen ja sadevesien oikea ohjaus tontilta.

Tilaa tai kysy neuvoa, salaoja-asiantuntijamme auttavat