Ammattilaisen tekemä omakotitalon salaojitus nostaa takuuvarmasti talosi arvoa ja toimii merkittävänä myyntivalttina taloa myytäessä. Salaojaremontit ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Omakotitalon salaojituksen hinnat liikkuvat 15 000 – 35 000 euron tietämillä riippuen talon koosta, perustustavasta ja kellarin koosta. Vaikka yhteenlaskettuna summa kuulostaa hurjalta, voiko kuitenkaan huolettomalle tulevaisuudelle omakotitalon kosteusongelmien suhteen asettaa hintaa?

Näillä toimenpiteillä omakotitalon salaojituksen hinta arvioidaan

Omakotitalon salaojituksen hinta on mahdollista arvioida ainoastaan paikan päällä. Maksuttomalla kartoituskäynnillä tarkastamme salaojiesi kunnon ja suunnittelemme remontin. Tarjouksen remontista saat heti.

Ensimmäiseksi tarkastetaan talon perustuksen kunto. Talon painumisen ja maanpinnan kohoamisen seurauksena maa voi olla kallellaan talon sokkelia kohti, jolloin vedet ohjautuvat kohti talon perustuksia. Myös salaojitettavan omakotitalon muoto ja ympärysmitta vaikuttavat hintaan, sillä talon ympärysmitan kasvaessa myös tehtävät maanrakennustyöt kasvavat.

Lisäksi salaojat kuvataan, sillä kuvaaminen on ainoa keino varmistaa, ettei salaojaputki ole vioittunut tai siinä ole tukoksia tai painaumia. Molarum tarjoaa salaojakuvauksen veloituksetta.

Lue blogistamme kolme kohtaa, jotka kannattaa tietää salaojien tarkastuksesta.

Pyydä tästä tarjous tai maksuton salaojakuvaus- ja arviointikäynti

Työn osuus iso osa salaojaremontin hinnasta – loppusummaan voi vaikuttaa

Eniten salaojaremontissa maksaa työ. Hintaan pystyy itse jonkin verran vaikuttamaan muun muassa purkamalla remontin esteitä, kuten terasseja, pihakivetyksiä, pensaita ja puskia sekä raivaamalla työskentelyalueen valmiiksi.

Mikäli sovit työn ja tarvikkeet sisältävän kiinteän, ennalta sovitun hinnan, voit välttyä yllättäviltä lisäkuluilta. Tarvikkeisiin lukeutuvat sadevesiputket, pintavesikaivot, perusvesikaivot, salaojaputket, tarkastuskaivot, pumppaamo ja tarvittaessa maa-aines. Molarumin salaojaremontin hinta sisältää lisäksi jätehuollon ja loppusiivouksen.

Hintaesimerkkejä erilaisista salaojituksista

Kuten arvata saattaa, mitä isompi talo kyseessä, sitä isompi hinta salaojituksella. Tyypillisesti salaojituksen hinta matalaperusteisissa omakotitaloissa on 15 000 – 20 000 euron välillä. Kellarillisissa omakotitaloissa hinnat liikkuvat 20 000 – 30 000 euron tietämillä.

  • Matalaperusteinen 100 m² omakotitalo
    Tässä kohteessa salaojituksen hinta on noin 18 000 euroa, josta jää maksettavaksi yhteensä 13 500 euroa pariskunnan kotitalousvähennyksen jälkeen.
  • Kellariperusteinen 100 m² omakotitalo
    Maksimivähennyksen jälkeen maksettavaksi jäisi 24 500 euroa, kun remontin kokonaishinta on 29 000 euroa.

Miten kotitalousvähennys toimii?

Kotitalousvähennystä on mahdollista käyttää vuosittain enimmillään henkilöä kohden 2 250 euroa. Kahden hengen taloudessa maksimivähennys voi siis olla jopa 4 500 euroa. Kotitalousvähennys vähennetään suoraan ansio- tai pääomatulojen verosta.

Kotitalousvähennyshakemuksen myötä kannattaa hakea myös muutos ennakonpidätysprosenttiin heti, jolloin verohyöty on käytettävissä kuluvan vuoden verotuksessa.